Over Thiptop Thai Food

Wij zijn Thipsumon (Prapruetitham) en Wout (van Gogh), ruim 20 jaar samen en in maart 2019 gestart met Thiptop Thai Food.

 

Onze specialiteit:

Traditionele Thaise gerechten

Direct en vers voor u bereid

Thipsumon is Thaise van geboorte en woonde in een klein dorpje in de provincie Saraburi, 125 kilometer ten noorden van Bangkok. Het koken werd haar als jongste van een groot gezin al vroeg bijgebracht. Ongeveer 25 jaar geleden kwam zij naar Nederland en haar passie voor koken is sindsdien alleen maar gegroeid. Haar Thaise gerechten zijn een genot voor de smaakpapillen, maar ook van internationale gerechten weet ze iets bijzonders te maken. Wat te denken van een heerlijke lasagne à la Thai? Die moet je een keer geproefd hebben. Of een heerlijke tournedos, maar dan bereid door Thipsumon met een eigen twist. Velen likken hun vingers erbij af.

In 2002 startte Thipsumon haar cateringactiviteiten met meteen een grote uitdaging: een Thais buffet voor 160 personen. Onvoorstelbaar veel werk, maar ze slaagde met vlag en wimpel. Daarna volgden vele cateringopdrachten vanuit familie- en vriendenkring, wat via mond-tot-mondreclame uiteindelijk ook bij bedrijven terecht kwam. En dit alles deed ze vanuit de keuken thuis. Toen in 2008 de kredietcrisis begon, liep het aantal cateringopdrachten snel terug en is  ze ermee gestopt. Maar de droom om een eigen afhaal- en cateringbedrijf  te realiseren liet haar niet los.

Min of meer bij toeval deed zich de mogelijkheid voor om een pand te huren en bleek het na een marktverkenning interessant om haar droom in Culemborg waar te maken. Met de pensionering van Wout in het vooruitzicht was de beslissing toen snel genomen.

Vanzelfsprekend is Thipsumon in ons bedrijf verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de keuken.

 

Wout is van Nederlandse komaf, maar met ouders die zijn geboren in voormalig Nederlands-Indië. Een vleugje Azië zit dus ook in zijn bloed.

Wout is zijn hele werkzame leven actief geweest binnen de ICT, niet technisch, maar in Sales en Marketing. Die kennis en ervaring komt nu ook goed van pas binnen Thiptop Thai Food. Klantcontact is daarbij natuurlijk het meest zichtbare, maar achter de schermen moet er ook van alles gebeuren op het gebied van marketing, communicatie, inkoop en personeel.

In de dagelijkse operatie zult u als klant daarom het meeste met Wout contact hebben, maar omdat wij een open-keuken-concept hebben, is Thipsumon alles behalve op de achtergrond.

 

Wij wensen u veel smakelijke maaltijden toe.